Sarokemelkedés

Sarokemelkedés

 (0)

  Magassarkú cipők

A magassarkú cipők viselése eltolja a test gravitációs központját, ami arra kényszeríti a tested, hogy egyensúlyozzon. Ennek eredményeként a gerinced is más pozícióba áll be, hogy ellensúlyozza a tested. Ha ez a folyamat hosszabb távon jelentkezik hozzájárulhat különböző láb- és gerinc problémákhoz. Az állandó feszültség a hát és a nyak területén nyomást fejt ki ami fejfájást és más kellemetlen tüneteket is okozhat. Azonban fontos megjegyezni, hogy nem mindenki reagál ugyanúgy a magassarkú cipők viselésére. Az egészséges, erős lábak és erős gerinc oszlop általában jobban bírják a magassarkú cipők viselését, mint azok, akiknek már vannak láb- vagy gerincproblémáik. A magas sarkú cipők viselése jelentős terhelést jelenthet az izmokra, az ízületekre és a csontokra is. A hosszabb ideig tartó magassarkú cipő viselése rövid távon fájdalmat és kényelmetlenséget okozhat a lábakban, különösen a lábujjakban, az ízületekben és az Achilles-ínban. Hosszú távon a magassarkú cipők viselése pedig hozzájárulhat különböző láb- és gerincproblémákhoz, például a lábujjdeformitásokhoz, ízületi gyulladáshoz és gerincferdüléshez.

A mértékletesség az okos választás és a megfelelő magassarkú cipő kiválasztása segíthet csökkenteni ezen negatív hatásokat!

A sarokemelkedése amikor a sarok magasabb pozícióba kerül a lábujjakhoz képest. Ennek eredményeképpen az egész testsúly áttolódik a lábujjakra és a sarokra, ami megnöveli a nyomást ezeken a területeken. Egy átlagos magassarkú cipő általában 5-10 cm sarokemelkedéssel rendelkezik, de vannak magasabb sarkú cipők is, amelyek akár 15-20 cm-es sarokemelkedéssel is rendelkezhetnek.

Webáruházunkban található cipőket sarokemelkedés szerint is rendeztük így könnyebben ki tudtod választani és leszűrni, hogy csak alkalmi ám szexi vagy mindennapos használatra keresel kényelmes magassarkú cipőt.

 5 cm - Cicasarok
 6 cm - Törpe sarok
 7 cm - Hétköznapi magassarkú
 8 cm - Klasszikus magassarkú
 9 cm - Alkalmi magassarkú
10 cm - Magassarkú
11 cm - Még kényelmes magassarkú
12 cm - Haladó magassarkú
13 cm - Magassarkú profiknak
14 cm - Tűsarkú
15 cm - Extrém magassarkú
16 cm - Csábítás magas sarkon
17 cm - Fetish heel

sarokemelkedés

A fotón egy DELIGHT-609 platform cipő, FLAIR-409 mini platformos cipő és egy CHIC-40 magassarkú látható. A platformos DELIGHT-609 cipő sarokmagassága 3 cm-rel magasabb, a FLAIR-409-es azonos sarok magasságú, de a 3 szandál sarokemelkedés szinte megegyező!

Ezért fontos, hogy magassarkú cipő vásárlás előtt tájékozódj a cipő sarokemelkedéséről amit a platform magassága nagy mértékben csökkenthet!

 (0)